21 maart 2022

CleanUp Hoorn haalt in anderhalf uur ruim 30 zakken zwerfafval van straat tijdens Plastic for Pizza


Tijdens de Landelijke Opschoondag op 19 maart organiseerde CleanUp Hoorn de actie Plastic for Pizza. Meer dan 30 inwoners deden mee! Vanuit hun eigen wijk (Kersenboogerd, Risdam, Venenlaan, Binnenstad en Hoorn Noord) liepen ze naar het Julianapark om het zwerfafval in te leveren dat ze onderweg tegenkwamen: vooral blikjes, sigarettenpeuken, verpakkingsmaterialen – en ook een autovelg en geld. Maar het meest bijzondere dat deelnemers vonden was toch echt: elkaar!

Opvallend veel deelnemers (inclusief hele gezinnen) namen voor de allereerste keer een grijper ter hand. Veelgehoorde reacties waren: “In je eentje begin je toch niet zo snel, maar zo samen is het gezellig” en “Met een groep zie je beter dat je er iets mee bereikt” en “Op deze manier wil ik wel vaker zwerfafval rapen”. Precies daarom organiseert CleanUp Hoorn elke tweede zondag van de maand Trashdates in verschillende wijken: gezellig samen een uurtje in de frisse buitenlucht aan het werk voor een schone stad. Je kan aansluiten wanneer en waar je wil, voor meer informatie zie de agenda op deze website.

Als dank voor de inzet om Hoorn een stukje schoner te helpen maken, trakteerde Slijs bij het eindpunt in Julianapark op verse pizza. Zij introduceerden daar ook de herbruikbare pizzabezorgdoos. De kartonnen doos kan namelijk niet met het oud papier gerecycled worden vanwege de etensresten, dus hiermee helpt Slijs ook om het (zwerf)afvalprobleem in Hoorn te reduceren.

CleanUp Hoorn bedankt iedereen die zich heeft ingezet tijdens Plastic for Pizza! Dankzij jullie kunnen we terugkijken op een mooie dag met een prachtig resultaat!

Plastic for Pizza werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Puur Hoorn netwerk
  • Intermaris
  • Stichting Netwerk Hoorn
  • Voor Een Mooie Stad
  • Slijs
  • Nederland Schoon
  • Schoon Westfriesland


Gemaakt door Voor Een Mooie Stad