2021-03-20

Landelijke Opschoondag


Hoorn – Op zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Burgerinitiatief CleanUp Hoorn roept de inwoners van de stad op om mee te helpen Hoorn zoveel mogelijk zwerfafvalvrij te maken. Door ook digitaal in kaart te brengen hoeveel zwerfafval waar ligt heeft het zwerfafvalrapen nog meer zin. Meedoen is hartstikke simpel en geeft je een goed gevoel. En je bent lekker actief bezig in de buitenlucht.

CleanUp Hoorn
Landelijk is er de laatste tijd veel aandacht voor zwerfafvalrapen. Waar je vroeger misschien nog voor gek werd aangezien, ben je nu een held van deze tijd. In Hoorn zijn al veel van deze helden die vrijwel dagelijks een ronde in hun buurt lopen. Velen liepen individueel, maar kwamen via initiatieven als ‘Trash dates’ en de Afvalloterij in contact met elkaar. Ze trekken op als groep onder de naam ‘CleanUp Hoorn’. Een community die zich dagelijks inzet om Hoorn zwerfafvalvrij te houden.CleanUp Hoorn wordt gesteund door Intermaris, Stichting Netwerk, Puur Hoorn en Voor een mooie stad.

Doe ook mee
De leden van CleanUp Hoorn maken je graag wegwijs in de wereld van het zwerfafvalrapen. Met een heel eenvoudig online aanmeldformulier, krijg je handige tips en kun je aangeven in welke buurt je wilt lopen tijdens de Landelijke Opschoondag op 20 maart. Wanneer je het leuk vindt om samen met een buurtgenoot te lopen, kun je ervoor kiezen om gekoppeld te worden. Zo is het lopen nog gezellig ook. Voor de kleintjes is er ook een leuke afval-bingokaart te vinden bij het aanmeldformulier.

Het zou fantastisch zijn als iedereen die op 20 maart helpt met het schoonmaken van de stad, het resultaat met CleanUp Hoorn deelt. Dit kan in de vorm van een simpele foto of bijvoorbeeld door middel van het registreren van het zwerfafval in de app Litterati of met de app Helemaal Groen. Zo kan er na 20 maart een mooie optelsom gemaakt worden van iedereen die zich heeft ingezet. Wees wel gewaarschuwd want het rapen van zwerfafval kan zomaar verslavend werken.

Meld je hier aan.Gemaakt door Voor Een Mooie Stad