15 april 2023

Vrijwilligersmarkt: onze afvalgrijpers gingen schoon op


We presenteerden ons zooitje op de Vrijwilligersmarkt in Sportcentrum Vredehof Hoorn: we hadden een berg zwerfafval meegenomen om te laten zien wat we zoal tegenkomen.

Dirk en Arie besloten ter plekke spontaan een rondje te doen rondom Vredehof/Koepoortweg. Binnen een half uur kwamen ze terug met twee zakken vol zwerfafval…

Afvalgrijpers

Er waren zo’n 150 bezoekers op de markt. Veel mensen gaven aan dat zij in hun eigen omgeving al zwerfafval opruimen. Daarnaast spraken we veel andere clubs, verenigingen en stichtingen – vooral op het gebied van zorg en natuur. We maakten veel mensen blij met een afvalgrijper voor thuis of voor hun vereniging. Alle grijpers die we mee hadden, gingen schoon op!

Heb je misgegrepen? Je kunt een gratis grijper en afvalring ophalen bij het gemeentehuis tijdens openingsuren. Of sluit aan bij een van onze volgende activiteiten, zoals de CleanUp Karavaan in Blokker op 13 mei om 10:00 uur. Zie onze agenda voor meer data

 

Doe vrijwilligerswerk wanneer het jou uitkomt

Bij CleanUp Hoorn kun je op verschillende manieren aan de slag als vrijwilliger. Zo organiseren we elke maand de CleanUp Hoorn Karavaan. Dan staan we elke keer in een andere wijk met onze grote tent en materialen. Iedereen die wil, kan aansluiten om 1,5 uur zwerfafval te rapen. Er komen ook vaak kinderen mee. We zien veel inwoners die regelmatig terug komen om mee te doen, ook in andere wijken dan waar ze wonen. Tussen de CleanUp Karavaans door kun je meedoen aan ludieke acties zoals de Landelijke Opschoondag, World Cleanup Day en Peukmeuk.

Er zijn ook inwoners die in hun eigen tijd hun eigen rondje lopen, maar wel aangesloten zijn bij onze Facebookgroep en/of Whatsappgroep. Zo zie je hoe je bijdraagt aan een grotere impact en kun je vragen of tips delen.

Lijkt een actievere rol je leuk?

We zoeken nog aanspreekpunten voor Bangert & Oosterpolder, Zwaag en Blokker. Als aanspreekpunt help je mee om zwerfafvalproblemen te signaleren in jouw wijk, activiteiten te organiseren en ons netwerk te vergroten. We vergaderen ongeveer 8-10 keer per jaar met veel plezier. En wie weet heb je nog een superkracht waar we graag gebruik van maken!

Wil je meer weten?

  • Kom naar een van onze activiteiten en spreek ons aan. Je herkent ons aan de groene CleanUp Hoorn button.
  • Of stuur een e-mail aan cleanuphoorn@gmail.com en stel je vraag of geef aan wat je graag zou willen doen.

 Gemaakt door Voor Een Mooie Stad