27 juni 2024

“Wij moeten de wereld goed achterlaten!”


Maak kennis met CleanUp Hoorn en enthousiaste deelnemers. Dit keer: klimaatburgemeester Jan Olijve.

Klimaatburgemeester Jan Olijve

“Wij moeten de wereld goed achterlaten! Wij mogen de kinderen van nu en van alle volgende generaties niet de kans ontnemen om te leven in een mooie en schone wereld.” Daar zet Jan Olijve zich voor in. Toen hij hoorde van het bestaan van klimaatburgemeesters, hoefde hij niet na te denken en meldde zich aan. Inmiddels heeft hij een klein team met mensen uit verschillende leeftijdsgroepen.
Volgens hem begint een mooie wereld in je eigen leefomgeving: “CleanUp is daar een geweldig voorbeeld van.” Hij doet dan ook regelmatig mee met activiteiten.

CleanUp jeugd

Als klimaatburgemeester bedenkt Jan samen met andere mensen en organisaties activiteiten op gebied van onder andere klimaat, milieu, bio-diversiteit waar iedereen aan mee kan doen. Zoals een CleanUp-jeugdeditie, een Klimaat-pubkwis en een Eco Tuin Challenge. Hij is ook te vragen voor presentaties of lezingen en workshops.

Wil je meer weten?

Kijk dan op https://duurzaam.hoorn.nl/uitgelicht/jan-olijve-onze-klimaatburgemeester/ en volg de facebookpagina Klimaatburgemeester Hoorn.
Als je ook deel van het klimaatburgemeestersteam wil zijn, stuur dan een mail naar klimaatburgemeessterhoorn@gmail.com.


Gemaakt door Voor Een Mooie Stad