19 december 2020

Zwerfafval wandeling levert 329 stuks afval en interessante samenwerking op


Met drie leden van Clean-Up Hoorn verzamelden we afgelopen vrijdag in één uur 329 stuks afval. We besloten deze dag om in de buurt van het Westfries Gasthuis op te gaan ruimen. Onderweg hebben we de gevonden mondkapjes apart gesorteerd voor een actie van Operatie Klimaat Westfriesland.

We waren alledrie blij verrast dat we tijdens onze wandeling zoveel lieve complimenten kregen. Vervolgens werden we spontaan uitgenodigd voor een kopje thee en bonbons bij het Horizoncollege, als bedankje! Hoewel we nu natuurlijk niet met zovelen kunnen wandelen, is het toch bijzonder om te zien wat een wandeling van een uur teweeg kan brengen.

Het zwerfafval registreren we zoals gebruikelijk in de zwerfafval app Litterati. We hebben inmiddels een ‘challenge’ aangemaakt; zo wordt het komende jaar al het opgeraapte zwerfafval in de omgeving van Hoorn geregistreerd! Je vindt de challenge met de code: 458848.

Ondertussen zijn we in gesprek met het Horizoncollege om in de toekomst mee te helpen met projecten omtrent recycling en afval. Een bijzonder resultaat na een wandeling van uur! Dagen zoals deze geven ons de energie om door te gaan met wat we doen.

Wil je ook een keertje mee wandelen of een wandeling voorstellen? Je kunt ons vinden in de chat van de VEMS app of zet een berichtje in onze Facebookgroep.

– Marije, Margreet & WilmaGemaakt door Voor Een Mooie Stad