13 april 2024

12 zakken afval uit Kersenboogerdse grachten gevist


CleanUp Hoorn en Clean Green Kayak Machine uit Enkhuizen trokken samen op om Hoorn Kersenboogerd vanaf het water schoon te maken. Via Schoon Westfriesland sloten meer zwerfafvalinitiatieven uit omliggende dorpen uit.

Onder water

Tijdens onze maandelijkse acties zien we dat afval ook vaak in het water terechtkomt. Vanaf de kade kom je er moeilijk bij, dus kwam Clean Green Kayak Machine helpen in de waterrijke wijk Kersenboogerd. De wijk zag er op het eerste gezicht schoon uit en toch hebben we 12 vuilniszakken vol afval uit het water gevist: veel plastic zakken vol troep (onder het wateroppervlak), snoepwikkels en stukjes piepschuim.
De deelnemers die liever op de kade bleven, hebben nog eens 13 zakken gevuld op straat. Daar vonden ze vooral lege sigarettenpakjes, glas en een paar lege lachgasflessen.
In totaal deden er 29 mensen vrijwillig mee aan deze actie.

Samen voor een schoon West-Friesland

De zwerfafvalinitiatieven in onze regio weten elkaar al goed te vinden via Schoon Westfriesland om informatie en ervaringen uit te wisselen. Maar dit was de eerste keer dat we met zoveel initiatieven samen optrokken bij een actie, en het zal zeker niet de laatste keer zijn. We hebben veel van elkaar geleerd en met elkaar genoten.

Tot de volgende keer?

De volgende actie van CleanUp Hoorn staat gepland op 18 mei in de Bangert & Oosterpolder (verzamelpunt bij het winkelcentrum). Vooraf aanmelden is niet nodig, een grijper en andere materialen kun je ter plekke lenen.


Gemaakt door Voor Een Mooie Stad