04 februari 2024

Ontmoet CleanUp Hoorn: Wilma


‘Blijf niet staan aan de kant van het probleem… maar sta aan de kant van de oplossing.’

 

CleanUp Hoorn is een groep vrijwillige Stadsmakers: inwoners van Hoorn die onze stad mooier willen maken door Hoorn schoon te houden. We organiseren gezamenlijke acties om iedereen enthousiast te maken om zelf bij te dragen. Maar je kan ons ook tegenkomen als we individueel op stap gaan.

We stellen onszelf de komende tijd één voor één aan je voor: dit keer Wilma.

Waarom ben je bij CleanUp Hoorn aangesloten?

Vroeger nam meester Jak ons op de lagere school mee de natuur in. Mooie verhalen en leren over de bloemen en planten. Ook m’n moeder wist veel. Daar begon de waardering voor alles wat leeft.
Je snapt, ik krijg een error als ik zwerfafval zie liggen. Er kan al heel makkelijk iets aan gedaan worden door zelf iets op te rapen. Wanneer er een afvalbak in de buurt is raap ik sowieso op.
Via Voor Een Mooie Stad kreeg ik voor elkaar dat er een proef kwam met hondenpoepstations. Bij deze speciale afvalbakken voor hondenpoep kun je ook poepzakjes halen. Via hetzelfde platform kwam ik in contact met Margreet die zwerfafvalrapers met elkaar wilde verbinden. Ik ben dus vanaf het begin al betrokken bij CleanUp Hoorn.

Heb je nog een tip of boodschap?

‘Blijf niet staan aan de kant van het probleem… maar sta aan de kant van de oplossing.’ Dat is mijn motto. Én we hebben de mooie community van CleanUp Hoorn met de toffe Karavaan. Steeds meer mensen sluiten zich aan om maandelijks een deel van Hoorn een stukje schoner te maken. Het doel is om niet alleen op te ruimen maar ook om zichtbaar te zijn dat afval op straat niet normaal is.

Ik ben blij met iedereen die daarbij helpt en ook dat de gemeente ons steunt hierin.
Hierbij nodig ik iedereen uit om ook met ons mee te doen. Lekker buiten, anderen ontmoeten en een schoner Hoorn maken.
Op de foto: Wilma (links) en Marieke


Gemaakt door Voor Een Mooie Stad