10 juni 2022

Actie PeukMeuk: zaterdag 2 juli


Wist je dat er plastic zit in het filter van een sigaret? En dat één peuk die op straat belandt, acht liter grondwater vervuilt? Tijdens de landelijke actie PeukMeuk ruimen we daarom zoveel mogelijk peuken op. Vorig jaar ruimden we in Hoorn 5673 peuken op. Ons doel dit jaar: 6500. Samen gaan we dit vast halen, dus: doe je mee? Je maakt kans op mooie prijzen bij onze PeukMeuk loterij.

Wanneer en waar?
Op zaterdag 2 juli staan we vanaf 13:30 op het Kerkplein in Hoorn, bij Goos. Kom samen peuken rapen in de binnenstad en/of neem peuken mee die je in je eigen wijk hebt geraapt. Lever je buit vóór 14:30 bij ons in en krijg een lot voor elke 50 gram aan peuken. Je hoeft ze niet te tellen, wij wegen je verzamelde peuken en weten zo hoeveel het er ongeveer zijn.

Maak kans op een mooie prijs!
Rond 14:45 uur maken we de score bekend en dan is het tijd voor de PeukMeuk loterij. Heb jij een winnend lot? Voor de prijzen houden we rekening met jong tot oud, dus kinderen kunnen ook meedoen.

Wat heb je nodig?
De peuken zijn het makkelijkst te rapen met huishoudhandschoenen of een schaar. Een veger is handig om de peuken uit voegen te halen. Verzamel ze in een zip-bag. Begin je thuis al eerder met peuken rapen voor deze actie? Geweldig! Bewaar ze in een zip-bag in een leeg kwarkemmertje of glazen pot met deksel tegen de geur.

We zien je graag op 2 juli!
(Vooraf aanmelden is niet nodig)Gemaakt door Voor Een Mooie Stad