27 juli 2023

CleanUp goes Outdoor Stereo


Wat een mooi nieuws: samen met Outdoor Stereo en Hoorn zingt Hollands gaan we voor een zwerfafvalvrij festivalterrein! Help je ook mee?

Tijdens en na afloop van deze grote events in het Julianapark is CleanUp Hoorn aanwezig om samen met de festivalorganisatie te laten zien hoe je op simpele manieren de hoeveelheid zwerfafval van een festival kunt terugdringen. We delen peukenpockets (zak-asbakjes) uit: daar kunnen rokers hun peuk in bewaren tot deze afgekoeld is en bij het afval kan. Want een peuk op de grond kan tot 8 liter grondwater vervuilen. Na een festival zijn peuken moeilijk op te ruimen, omdat ze in de grond vertrapt raken. De peukenpocket houdt de hitte en geur van de peuk tegen, het past makkelijk in je broekzak en thuis leeg je de pocket in de vuilnisbak: zo simpel kan het zijn!

Daarnaast zullen we zwerfafval rapen op het festivalterrein na afloop van de optredens:

  • za. 26 augustus van 18:00-20:00*
  • zo. 27 augustus van 9:00-11:00 en van 18:00-20:00*
  • ma. 28 augustus van 8:30-11:00
  • wo. 30 augustus van 16:00-20:00 (met tussendoor gezamenlijk eten)

    (* op het festivalterrein)

Wil je meehelpen? Graag!

Meld je aan

 

Volg Outdoor Stereo op social media, naast de line-up delen ze tip hoe we bewuster om kunnen gaan met onze stad en natuur terwijl we ook kunnen genieten van een mooi event:Gemaakt door Voor Een Mooie Stad