03 oktober 2023

CleanUp Hoorn ontwikkelt ‘grijp-o-theek’ dankzij financiële injectie van het Dijklander Ziekenhuis


Het Dijklander Ziekenhuis heeft vorig jaar appels van een lokale teler verkocht tijdens hun duurzaamheidsweek. Met de opbrengst wilden zij een duurzaam, groen doel steunen. Ze kozen voor CleanUp Hoorn.

Grijp-o-theek

Met het bedrag heeft CleanUp Hoorn inmiddels een prototype van de grijp-o-theek ontwikkeld. Dit is een compact zwerfafvalstation met grijpers, afvalringen, vuilniszakkenrol en een afvalbak. Deze kan gehuurd worden door bijvoorbeeld bedrijven, instellingen en woningbouwverenigingen om een keer met een groep zwerfafval te rapen en daarmee bewustzijn te vergroten van de gevolgen. De grijp-o-theek is te zien bij de activiteiten van CleanUp Hoorn, maandelijks op wisselende locaties in Hoorn.

In actie bij het ziekenhuis

Als dank voor de donatie, organiseren we op zaterdagochtend 14 oktober van 10:00-11:30 uur een actie om samen met inwoners van Hoorn zwerfafval te rapen rond het Dijklander Ziekenhuis. Wil je meedoen? We staan bij de ingang aan de kant van het Centraal Station, je herkent ons aan de groene vlaggen. De grijp-o-theek staat er ook. Dus als je zelf geen grijper en ring hebt, krijg je deze ter plekke. 

Meer weten of meedoen?

Voor meer informatie over de activiteiten van CleanUp Hoorn kijk je op www.cleanup.vooreenmooiestad.nl/events 

Wil je graag zelf aan de slag om zwerfafval te rapen? Inwoners kunnen gratis een grijper afhalen bij de balie van het gemeentehuis. 

Wil je de grijp-o-theek huren voor een bedrijfsuitje, voorlichtingsactie of evenement? Neem contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is. We zijn allemaal vrijwilligers bij CleanUp Hoorn, dus we vragen een onkostenvergoeding  (afhankelijk van de wensen). Op deze foto zie je de grijp-o-theek: de blauwe ton met grijpers, afvalringen, vuilniszakhouder en verzamelgat voor blikjes en plastic flesjes.

 Gemaakt door Voor Een Mooie Stad