22 februari 2022

Gezocht: enthousiaste wijkcoördinatoren


CleanUp Hoorn is dé community in Hoorn die zich inzet om Hoorn zwerfafvalvrij te houden. Samen met inwoners uit verschillende wijken in Hoorn organiseren we acties zoals de maandelijkse trashdates. Omdat we in alle wijken van Hoorn actief willen zijn, zoeken we enthousiaste vrijwilligers die als wijkcoördinator willen helpen bij het organiseren van opschoonacties in hun wijk.

We zijn op zoek naar wijkcoördinatoren voor deze wijken :

 • Grote Waal
 • Bangert & Oosterpolder
 • Risdam Zuid
 • Zwaag
 • Blokker

Wat ga je doen als wijkcoördinator?

 • Je bent in jouw wijk ambassadeur van CleanUp Hoorn en aanspreekpunt voor onze acties.
  Je vindt het leuk om met wijkbewoners en eventueel de winkeliers(vereniging) contact te hebben. Je zal zien dat iedereen erg blij met je is en graag zijn/haar medewerking wil verlenen!
 • Je helpt CleanUp Hoorn bij de organisatie van activiteiten in jouw wijk.
  Bijvoorbeeld de maandelijkse trashdates. Jij kiest, waar nodig in afstemming met winkeliers/ondernemers/inwoners in de buurt, een verzamelpunt en zorgt ervoor dat dit herkenbaar is met de materialen (bv vlaggen) die wij beschikbaar hebben.
 • Je bent waar mogelijk aanwezig bij de acties van CleanUp Hoorn in jouw wijk.
  Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Op het verzamelpunt heet je de wandelaars van harte welkom. Je geeft uitleg over de actie en leent waar nodig materialen zoals afvalgrijpers uit. Na afloop van de wandeling ontvang je iedereen weer op het eindpunt van de route en zorg je ervoor dat het verzamelde afval op een afgesproken plek wordt achtergelaten of weggegooid.
 • Je bent bereid om een paar keer per jaar aan te sluiten bij een algemeen overleg van CleanUp Hoorn.
  Daar kun je je ervaringen delen en wisselen we ideeën uit om samen CleanUp Hoorn nog beter te maken.


Zet je in voor een schone wijk en meld je aan!

Vind je het leuk om als wijkcoördinator een steentje bij te dragen aan een schone wijk?
Stuur dan een email naar Cleanuphoorn@gmail.com en geef daarbij aan voor welke wijk je je aanmeldt. Wij nemen snel contact met je op om nader kennis te maken en je meer informatie te geven. Is er een buurtgenoot, sportmaatje of vriend(in) met wie je deze rol samen op zou willen pakken? Meld je dan gerust aan met z’n tweeën.Gemaakt door Voor Een Mooie Stad