03 november 2023

Awards voor Duurzaamheid


Update: Hoera! We zijn nummer 1 van Noord-Holland bij de Awards voor Duurzaamheid op basis van aantal stemmen!

We kregen 149 stemmen en een gemidelde beoordeling van een 9,5. Landelijk staan we op de 13e plek met het aantal stemmen.
We feliciteren onze vrienden van Schoon Enkhuizen met hun eerste plek op basis van waardering: een 9,7.
Samen voor een mooie regio West-Friesland.

Over de Awards voor Duurzaamheid

De Awards voor Duurzaamheid zijn een initiatief van de partners BIG Improvement Day (www.bigimprovementday.org), de Plastic Soup Foundation en UnitedConsumers. Daarnaast is de uitvoering in handen van Vote Company. Zij faciliteerden eerder bijvoorbeeld ook de Verkiezing van het mooiste Natuurgebied.

Publieksjury en Vakjury

De winnaars van de Publieks Awards worden per categorie bepaald door de online stemronde. Er is een Award voor het initiatief met de beste waardering en een Award voor het initiatief met het meeste aantal stemmen. Een initiatief kan ook beide titels winnen. In de categorie “Opruimen lokaal not for profit” zijn er ook Awards per provincie te verdienen.

Een vakjury reikt bovendien in iedere categorie een landelijke Vakjury Award uit. Zij bepalen per categorie welke 3 initiatieven een Vakjury Award verdienen.

Over CleanUp Hoorn

In 2020 kwamen inwoners uit Hoorn via Voor Een Mooie Stad met elkaar in contact rond een en dezelfde wens: Hoorn zwerfafvalvrij maken. Inmiddels staan we elke maand in een andere wijk van Hoorn. Elke keer komen minstens 15 inwoners (in wisselende samenstelling) helpen om zwerfafval te rapen, bij grotere events vaak wel 30. Met onze grijpers en groene zakken trekken we de aandacht. We voeren vaak leuke gesprekken met inwoners. Zij zijn verbaasd over de hoeveelheid zwerfafval die we ophalen: gemiddeld één volle zak per deelnemer in anderhalf uur. De weetjes en cijfers die we delen, maken indruk. Sommige voorbijgangers zien we terug bij volgende acties, andere nemen een grijper mee om zelf aan de slag te gaan in hun wijk. We leggen opvallende vondsten vast en gaan hierover in gesprek met de gemeente, instellingen en ondernemers. Steeds vaker krijgen we de uitnodiging om mee te werken aan events en te adviseren hoe de organisatie het zwerfafval terug kan brengen. Lees meer

 Gemaakt door Voor Een Mooie Stad