17 februari 2024

Veel animo in Zwaag voor Karavaan na carnaval


De CleanUp Karavaan ging naar Zwaag, waar net flink carnaval gevierd is. Normaal rapen we weinig zwerfafval in Zwaag, maar nu  haalden we 27 zakken vol zilverconfetti, flügelflesjes/glaswerk en restjes piepschuim van straat.

Carnaval: ja, maar geen zilverconfetti meer!

Er kwamen 23 deelnemers naar de Karavaan. We zagen veel nieuwe gezichten dit keer: inwoners die graag snel hun dorp weer schoon willen hebben. We spraken ook mensen op straat en bijna iedereen is het erover eens: carnaval is een prachtig feest, maar we hadden toch al afgesproken dat we geen confetti meer zouden doen?! Vooruit: de papieren confetti die vanzelf oplost (al waren de meningen ook daarover nog verdeeld). Maar echt geen zilverconfetti meer!

We vonden het goed om te zien dat de meeste inwoners zich wel degelijk zorgen maken en het anders willen. En dat ze daad bij het woord voegden door mee te doen aan de Karavaan of druk bezig waren in hun eigen voortuin. Vanuit CleanUp Hoorn en een aantal deelnemers zelf zullen er signalen naar de gemeente en de carnavalsvereniging gaan, want met een paar simpele suggesties blijft het een mooi feest én een schoon dorp.

 Gemaakt door Voor Een Mooie Stad