08 maart 2024

Landelijke Opschoondag Blikjesbingo: doe je mee?


We blikken terug op een jaar statiegeld op blikjes. Vorig jaar haalden we in een uur tijd 489 blikjes van straat op de Landelijke Opschoondag, vlak voordat het statiegeld ingevoerd werd op 1 april. Zien we dit jaar verschil? Heeft statiegeld het gewenste effect?

Om dat te kunnen meten, doen we precies hetzelfde als vorig jaar op de Landelijke Opschoondag op 23 maart 2o24. Kom om 14:00 uur naar de Roode Steen en haal je bingokaart. Vanaf de Roode Steen kies je zelf een route richting Julianapark en onderweg raap je zwerfafval. Let daarbij extra op blikjes én op alternatieve verpakkingen zoals drankkartons.

Rond 15:00 uur verzamelen we de buit in het Julianapark ter hoogte van Slijs op het strandje. Daar word je beloond voor je harde werk. Team CleanUp bekijkt intussen of we minder blik opgehaald hebben en of we toename zien in andere verpakkingen zonder statiegeld.

Kinderen zijn van harte welkom met hun (groot)ouders. Bij onze kraam op de Roode Steen kun je een grijper (ook een kleine voor kinderen) en een afvalring krijgen als je deze zelf nog niet hebt. Aanmelden is niet nodig. Kijk op onze agenda voor meer informatie

Tip: wil je vaker zwerfafval rapen: Haal een grijper en afvalring bij de gemeente Hoorn tijdens openingsuren – gratis voor inwoners.

 

 Gemaakt door Voor Een Mooie Stad